Få mer pengar, när du ska sälja din bostad!

Något som idag blivit mer och mer i ropet i och med bostadsförsäljningar är Homestyling. Homestyling innebär att du ”stylar” din bostad innan försäljning för att göra den så lockande som möjligt. Siffror visar att du kan tjäna så mycket som 30% om du stylar din bostad innan köp.

Idag finns det företag som jobbar just med Homestyling, som vet vilka tips och tricks som behövs, för att just din bostad ska bli mer attraktiv. Men känner du att du inte har råd, eller inte vill, ta hjälp med homestyling finns det många böcker och artiklar att läsa om hur du på bästa sätt kan göra det själv.

Ulrika Morling har skrivit boken ”Tjäna mera pengar! När du säljer din bostad.” I den har hon samlat på sig material om hur du på bästa sätt ska styla din bostad inför en försäljning. Några av tipsen hon tar upp i boken är att du ska tänka ljust, fräscht men opersonligt.   Tänk hotellrum. I boken beskrivs att man inte ska ha några personliga saker framme.  När du kommer in på ett hotellrum tänker de flesta, det här är mitt rum, den känslan vill man ha.

De färger som säljer bäst är vitt, vitt, vitt. Med en burk vitfärg kan man göra en stor skillnad i en bostad. Även om inte alla gillar vitt så kommer rummen fram på sitt bästa sätt med ljusa färger.  Måla på väggarna i vitt så ser tapeterna betydligt fräschare ut och rummen upplevs mycket större och lugnare.

En annan sak värt att tänka på är att inte ha för mycket saker framme. Minimalistisk inredning gör att bostaden känns rymligare och att den kommer fram på ett bättre sätt.